Veibeskrivelse

Veibeskrivelse


Tyinstølen Turisthytte ligger langs FV53 mellom Tyinkrysset og Årdal

Norway Bussekspress NW160 stopper like på trappa hos oss, og vi har stor parkering som brøytes om vinteren.


Velkommen til Tyinstølen Turisthytte – din dør til et eventyr i hjertet av Jotunheimen!Godt plassert i den naturskjønne prakt ved inngangen til Jotunheimen, er Tyinstølen Turisthytte et paradis for fjellentusiaster. Med en betagende utsikt til både Uranostind og Uranosbreen, omgir denne perlen av en destinasjon deg med majestetiske fjelltopper og en uovertruffen naturopplevelse.


Tyinstølens strategiske beliggenhet gjør det til det ideelle utgangspunktet for å utforske det varierte nettverket av turstier i området. Uansett om du foretrekker fredelige spaserturer rundt fjellvannene eller utfordrende fjellklatring, finner du et imponerende utvalg av spektakulære ruter å velge mellom. Med Tyinstølen som base er populære turmål som Fondsbu og Bygdin bare en kort avstand unna. Vår nærhet til Jotunheimen nasjonalpark gir deg muligheten til å fordype deg i den storslåtte naturen og de unike fjellformasjonene i området. Uansett ditt erfaringsnivå som turgåer, vil du finne en opplevelse som passer deg her.  Tyinstølsnosi og Galden er praktisk talt i vår bakgård og er begge høyt elskede destinasjoner for toppturer og randonee-eventyr. I nærheten finner du også Eidsbugarden, Koldedalen, Falketind, Utladalen, Vettifossen og Tindevegen – alt innen rekkevidde for de eventyrlystne.


Vår kafé og hytter ligger vakkert til ved bredden av sjøen Tyin, og vi gir deg en førsteklasses utsikt til Uranostind og Uranosbreen. Dette er et utmerket utgangspunkt for eventyr både sommer og vinter, eller som et stoppested på vei til andre destinasjoner.Vi er strategisk plassert innenfor dagsturavstand fra flere DNT-hytter, inkludert Fondsbu, Thomashelleren og Slettningsbu. Området byr også på fantastiske naturskjønnheter i Sogn, Hemsedal, Valdres, Hurrungane, Sognefjellet, Beitostølen og Valdresflya. Ikke glem å besøke den sjarmerende gamle Lærdalsøyri i nærheten!


I juli er det lokale høydepunktet Vinjerock-festivalen like i nabolaget, og i november arrangeres Rakfiskfestivalen på Fagernes - med shuttlebuss fra Tyin


Praktiske detaljer
Parkeringsplassen er romslig og åpen hele året, med betaling i vintersesongen. Vi tilbyr også fasiliteter som garderobe og dusj for turgåere, gratis Wi-Fi for våre gjester, scootertransport til hytteområdet, og innskytning på isen når veien er stengt.
Her er noen forslag til fantastiske turer med Tyinstølen som startpunkt:


Vinter

Rundtur på ski vest i Jotunheimen - 4 dager

Rundtur på ski sør i Jotunheimen - 4 dager

Skitur på kryss og tvers i sørlige Jotunheimen

Tyinstølen til Yksendalsbu

Tyinstølen til Tomashelleren


Sommer

Tyinstølen til Slettningsbu

Tyinstølsnøse

Galden


Tyinstølen Turisthytte ønsker deg velkommen til uforglemmelige opplevelser i den norske fjellverdenen.

Ta kontakt med oss for mer informasjon og reservasjoner.

Velkommen til eventyret!